Fred Langerak


fred-langerak-1

F
red Langerak besloot in de jaren ’90 het roer om te gooien en zijn passie voor acteren volgen. Hij maakte de overstap naar een professionele acteeropleiding aan ‘De Trap’ in Amsterdam. Hierop volgde hij acteercoaching en rondde hij tevens diverse workshops en trainingen af.
 

Bio

T
ijdens zijn jeugd was Fred het liefst bezig met acteren. Op de basisschool en middelbare school greep hij iedere gelegenheid aan om te kunnen acteren.
Naast het volgen van meerdere acteeropleidingen en – trainingen heeft Fred zich ook breder ontwikkeld in trainingsacteren en TV-presentatie.

De afgelopen jaren heeft hij ook als trainingsacteur gewerkt gericht op trainingen in agressiehantering en gespreksvaardigheden.
Acteren voor televisie en film is nog altijd zijn grote passie.
Naast het acteren heeft Fred ook als groepsleider, docent en als afdelingshoofd in de gesloten Jeugdzorg gewerkt.

O

p televisie speelde Fred afgelopen jaren grote en kleinere gastrollen in dramaseries (o.a. ‘Unit 13’, ‘Juliana’, ‘Pleidooi’), in soapseries ( ‘Goede tijden, Slechte Tijden’ en ‘Onderweg naar Morgen’’) en comedyseries (o.a. ‘Toen was Geluk’ en ‘Sam Sam’). Daarnaast was hij gastacteur te zien in de jeugdseries ‘Fort Alpha’ en ‘Ernst, Bobbie en de Rest’ en speelde hij hoofdrollen in verschillende bedrijfsfilms.

D
e afgelopen jaren was Fred ook veel te zien in verschillende TV-commercials en internetcommercials voor o.a. Inshared (2015), Centraal Beheer - de Cementmixer (2001), Carspotter (2008), Hier.nu (2007) en Koningin Julianatoren (2001). Begin 2016 stond Fred vier keer in Carré tijdens de Nieuwjaarsconcerten waarhij als bruidegom een hoofdrol in het verhaal van het “Joodse Bruidje” van Rembrandt vertolkte.